Új funkció a NAV-Mobil alkalmazásban: értesítések a jogviszony változásokról

A NAV-Mobil alkalmazás új szolgáltatással bővült, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy push üzenetek formájában kapjanak értesítéseket a biztosítotti jogviszonyuk változásairól. Ezáltal a felhasználók azonnal tájékozódhatnak, ha munkáltatójuk módosítja a munkaviszony feltételeit, legyen szó közös megegyezésről vagy egyoldalú változtatásról.


Az értesítések egyszerűen és gyorsan elérhetők a NAV-Mobilban, néhány koppintással megtekinthetők a foglalkoztatási adatok. Az értesítéseket minden azonosított felhasználó megkapja, aki nem tiltotta le ezt a funkciót. Az üzenetek, melyek nem tartalmaznak adótitkot, az okostelefonok zárolt képernyőjén vagy az értesítési sávban jelennek meg, attól függően, hogy a felhasználó milyen beállításokat választott. Az értesítésekre történő kattintással a felhasználók a NAV-Mobil „Foglalkoztatási adatok” menüpontjában ellenőrizhetik élő jogviszonyaikat, míg a már lezárt jogviszonyokat a NAV Ügyfélportálján érhetik el.

Az alkalmazás a következő eseményekről küld értesítést:

  • Új bejelentésről,
  • Változásokról,
  • Törlésekről,
  • Szünetelésről,
  • Zárásról a biztosítotti jogviszonyban.


Ugyanakkor nem érkezik értesítés a felhasználó saját bejelentéseiről, például önálló foglalkoztatás vagy külföldi munkáltatói bejelentés esetén, valamint visszamenőleges jogviszonybejelentésekről, hibás vagy feldolgozatlan bejelentésekről, illetve ha a felhasználó szünetelteti a NAV-Mobil értesítéseit.


A NAV-Mobil legfrissebb verziójában az értesítési beállítások automatikusan aktiválódnak, de a szolgáltatás a Beállítások menüpontban bármikor letiltható vagy engedélyezhető. Az alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store áruházakból, és számos más hasznos funkciót is kínál, mint például adószámla lekérdezés, gépjárműadó befizetés, üzleti partnerek adatainak ellenőrzése, és sok más hasznos információ, kalkulátor és adatbázis, amelyek támogatják az adózást.